beats by dre cheap

Zašto se prvo Slovenija odcjepi pa prva, a Hong Kong se zadnji pripoji pa zadnji?

Časopis [url=http://www.rd.com/content/excuse-me-is-this-your-phone/2/]Reader´s Digest[/url] testirao je čovjekovu dobru volju, tako što je "zaboravio" hiljadu mobilnih telefona u 32 svjetska grada. 1000 mobitela se je ostavilo na javnim mjestima, u svakom gradu po njih 30. Prvo mjesto ovog istraživanja iskrenosti je zauzela Slovenija, gdje se u Ljubljani vratilo nazad čitavih 29 mobitela. Drugi je Toronto, treće mjesto pripada Seoulu (Jug, na Sjeveru nisu čuli još za mobitel), dok na četvrtom je Stockholm. Zagreb dijeli osmo mjesto, gdje se vratilo nazad 23 telefona. Hong Kong na posljednjem mjestu zajedno sa Kuala Lumpurom, gdje se vrati 13.

Komunizam je sigurno najplemenitija od svih vještina, ali napretkom kulture postaje jedna od najzamršenijih od svih vještina. U svakom slučaju Komunizam je povezan sa iskrenošću naroda. Stanje iskrenosti i nekih drugih vještina s kojima bi Komunizam trebao nužno biti povezan, određuje stupanj savršenstva do koga se Komunizam u neko vrijeme može dovesti. Ali da bi se Komunizam doveo do tog stupnja savršenosti, potrebno je da ONA postane jedino ili glavno zanimanje svih građana. Podjela naprednog rada je nužna za usavršavanje te vještine, kao i svih drugih...Privatni građanin koji u vrijeme dubokog mira i bez ikakvog posebnog podsticaja države provodi veći dio svoga vremena u vježbama iskrenosti mogao bi se nesumljivo veoma mnogo usavršiti i veoma dobro zabavljati, gdje možda ipak i ne bi zastupao svoj interes.

Kao što Adam Smith reče samo mudrost države može učiniti da bude u njegovom interesu da veći dio svoga vremena žrtvuje tom posebnom zanimanju. A države nisu uvijek tako bile mudre, čak ni kad su prilike postale takve da je očuvanje njihova opstanka tražilo da to budu! 

 

Republic of Adam Smith
http://adamsmith.blogger.ba
24/07/2007 03:20